Konavoska kronika
Utorak, 10.07.2012

Evo podne je! Trijezne glave idemo napisat par rečenica što se zapravo dogodilo jučer na Porporeli.

Kako svi već znamo Plaža Pasjača se plasirala u glavni turnir ovogodišnje divlje lige. Jučer pobjeda protiv oslabljenog Sustjepana 13:6. Da nam je netko prije 15 dana govorio da ćemo 10.07.slavit ulazak u glavni turnir proglasili bi ga ludim potpuno. Prijavili se "5 do podne",Mato Alavija trčo u Gira sa bokunom papira sa nekoliko imena,ne skupilili se prvu utakmicu,na drugu Pero Opušić spasio stvar kad je skočio u plivalište kao sedmi igrač,poraz 3:13...tada su nam se svi smijali...I onda se nesto pomaklo,dok su mijenjali impeler na Umjetnikovoj barci Boki je potpisao za Pasjaču do 18.07.kada počinje druga liga,Mrkan se nije skupio,Kićo se priključio,a onda je i Lisu zaintrigiralo kako je to igrat za Pasjaču,... U Platu pobjeda 14:4,jučer 13:6....Pasjača ide u skupinu sa Solitudom,Čingrijom i Elitom!Jučer u "bazi" (pizzeria Župčica,tamo Pasjačarosi idu svaki put iza utakmica dobili ili izgubili) su porasle ambicije pa se pričalo o sudionicima skupine o kojim nije bilo ni riječi do sada. Ekipa je naspravila svoje,ovo će se pamtit a što će bit u glavnom turniru to je sad malo koga briga.evo i izvještaja sa utakmice:

Pasjača Popovići - Sustjepan Mali muo 13:6 (4:3, 4:0, 3:1, 2:2)
Kupalište Porporela. Sudac: Željko Mage.

PASJAČA POPOVIĆI: Marko Smišljan, Vlaho Kojan, Vlaho Lise 3, Marko Kortizija, Mato Alavija 1, Antun Skurić, Zvonimir Šapro 2, Marko Glavić, Edi Kićo Mehmeti 5, Pero Klaić, Boris Maškarić 2, Tomislav Banac, Antun Bušković, Lukša Klaić, Antonio Cvjetković.
SUSTJEPAN MALI MUO: Mateo Čanić, Marjan Dadić, Miho Obradović 1, Bruno Oberan, Dinko Tomić 1, Antonio Tomić, Boško Glavinić, Antun Sjekavica, Ivan Kapetanić, Boško Perić 1, Srđan Matuško, Roberto Brunsko, Toni Petrušić 3.

 Luka Čilipi u glavnom turniru!!!

Veliki je jučer dan bio za konavoski amaterski vaterpolo,Kamenu malom koji je već "unutra" priključila se i Luka Čilipi se po šesti put za redom. Jučer pobjeda protiv Turčina Danče 6:2. Iskrene čestitke i Čilipjanima te puno sreće u glavnom turniru.Čilipi će u skupinu sa Pallaceom, Villom Šeherezadom te lanjskim finalistom Kamenom malim. Luka Čilipi su opet domaćini jednog kola DL što nam je izuzetno drago.Lani je to bio pun pogodak,nesumnjamo da se i ove godine domaćini neće potrdit da sve bude na nivou.

Luka Čilipi - Turčin Danče 6:2 (2:0, 1:1, 1:1, 2:0)
Kupalište Porporela. Sudac: Goran Turajlić.

LUKA ČILIPI: Vlaho Bošković, Ivo Paškov 1, Hrvoje Kljunak, Niko Vezilić 1, Pero Banac 2, Vlaho Kljunak, Matija Drobac, Ivo Dadić, Filip Čular 1, Pero Skurić, Mauro Kera, Maro Skurić, Paolo Miljanović 1.
TURČIN DANČE: Nikola Biličić, Srđan Pavlović, Stijepo Ljubimir, Matej Perović, Mark Rilović 1, Matko Konjuh, Damir Mage, Tomislav Vranjković, Boris Delić, Andrija Martić, Marin Curić 1, Pavle Rosić, Željko Kosović, Joško Pulić, Andrijan Ljutić.