Konavoska kronika
Nedjelja, 15.07.2012

Čilipi su prvaci svijeta !!!!!!!

Ekipa Čilipa je pobjenik 4.izdanja malonogometnog turnira konavoskih sela.Iskrene čestitke od cijele redakcije enkel.hr.Nema jutros žive duše u Čilipima,kako i neće kad je zasluženo slavlje potrajalo do ranijih jutarnjih sati. Sinoć u finalu pred preko 1000 gledatelja zasluženo su pobjedili odlični Omladinac 1:0,strijelac je bio Božo Krilanović.

Velika je ovo nagrada za cjelokupan rad ove čilipske ekipe koji traje cijelu godinu,a pobjeda još i vrijednija kad se zna da je izborena bez trojice standardnih prvotimaca,Marija Matića i Pera Skurića(kartoni) te Stijepa Njire.Drugo mjesto pripalo je Omladincu iz Vodovađe,zasluženo su uzeli konavosko srebro ovu godinu "Bebini puleni",ako ostanu u istoj postavi zasigurno će bit u vrhu dosta dugo.Bronca idu na Grudu,napokon je ovaj konavoski nogometni gigant uzeo nešto na turniru,uvjerenja smo da se skupi jedna prava ekipa sa Grude da bi i rezultat bio bolji ali i ovako nije loše.Na kraju drvena medalja za Dubravku. Ivan Pulić i klapa sa "potoka" odigrali su korektan turnir,na početku su najavljivali da bi mogli iznenadit te su se najave obistinile,nažalost po plave u polufinalu Čilipi su bili bolji koji su na kraju otišli do kraja.

U Čilipe ide i nagrada za najboljeg igrača te vratara turnira.Titulu je odnio Pero Njire, momak koji ima lucidnu lijevu nogu,ponovio je odlični turnir kao i lani i po meni zasluženo nosi titulu najboljeg. Najbolji vratar je Domagoj Obradović,također iz Čilipa. Dome je vadio prvaka kad je najviše trebalo,vratar kojemu se polako vraća sav mukotrpan rad prethodnih godina. Ako nastavi radit u kontinuitetu svakako će bit oslonac svake ekipe kojoj on bude čuvao mrežu.Bravo Dome. Titulu najboljeg strijelca odnija su čak 3 igrača. Pero Njire i Božo Krilanović(Čilipi) te Matija Sukno (Jug).Trofer fair play ove godine idu u Radovčiće, u vitrine Hajduka(pobjednika iz 2010).

Na kraju moramo spomenuti i organizatore turnira,pored svih ovih nagradenih oni dobijaju posebnu nagradu i pobjednici su u nekoj posebnoj kategoriji. Sigurno preko mjesec dana posla oko turnira,35 ekipa,500 sudionika,1001 problem...sve je to trebalo odradit i doć do kraja. Dragi Ljućani od kronika enkel.hr sve čestitke na postignutom i puno sreće i dogodine. Ovo je do sada za čistu peticu.Svake godine turnir ide za skalin više,i nadamo se da će turnir 2013. uz nekoliko neophodnih korekcija bit najbolji do sad.Nadamo se da ćete imat snage i posebno volje organizirat ovu odličnu manifestaciju.Nadamo se da se vidimo i dogodine,ugodan športski pozdrav