Konavoska kronika
Utorak, 17.07.2012

DIVLJA LIGA 2012!!!

Pasjača Popovići okončala je svoj nastup u divljoj ligi. Jučer poraz od Elite 5:9. Nakon šest godina sudjelovanja ovo je prva godina da smo sudjelovali u glavnom turniru. Tako smo ostvarili cilj koji smo zacrtali još od početaka vaterpola na Pasjači u novije doba. Jučer u Šuliću,prijateljska utakmica. Prije početka susreta imali smo velikih problema sa sastavom ali nekako smo se sredili skupili 8 hrabrih i krenuli prema Šuliću,domaćina iznenadili,kažu: mislili smo da se nećete skupit!!??!! Pa nije Pasjača Villa Šeherezada čulo se iz naših redova.Prije samog početka sportski smo pozdravili Elitu,i naravno našu Plažu.Sastav je bio sljedeći: Bušković na golu,bek Smišljan lijevo Cvjetković(Ćićo) i kapetan (Klaić)Umjetnik,desno Radić i Šapro te na sidrunu Kortizija. Na klupi su se našli Pero Opušić i Ivo Bošković.Moramo bit iskreni pa reći da Elita nije igrala 100% kako sam i prije naveo to je bila prijateljska utakmica u kojoj je Elita dopustila Pasjači da se malo igra po Šuliću.

Moram ovom prilikom spomenut našeg voditelja,izbornika a jučer i odličnog golmana Antuna Buškovića koji je odličnim obranama postavio pitanje broja 1 na vratima Pasjačerosa. Antun je najžaslužniji za ovaj a i za sve prethodne uspjehe naše plaže,veteran koji je uvijek tu koji je i ove godiune prijavio ekipu,pa smo mu rekli da je lud.Isti je prije 7 godina dao ideju za vaterpolom u Popovićima.Nije lako trpit svu ovu mlađariju oko sebe,sve njihove protjeve hireve i svakakvo ponašanje. Jučer prije utakmice moglo se čut u klupskim prostorijama da je cilj 10 godina vaterpola na Pasjači te se nadamo da će Antun sa svojim timom moć taj cilj i ostvarit. Ovogodišnji glavni turnir,pjesma u Šuliću,bengalke na Reli,smijeh u Platu,sprdnja na Bellevue...odlična su reklama naše plaže,stvaranje jednog odličnog tima i dobre klape...sezona će bit okončana u Kortizije na zajedničkoj večeri ovog šokavog kluba koji će po svemu sudeći trajat još dugo,dugo...Sad slijedi dugo toplo ljeto u kojem će se sigurno naći mjesta za još pokoju utakmicu.Evo i izvještaja jučer sa Šulića: Skupina 'C', 3. kolo

Elita - Pasjača Popovići 9:5
Kupalište Šulić/sudac: Neno Periš.
ELITA: Pero Memed, Božo Lujo, Maro Šimunović (1), Marko Kortizija (2), Jakša Matušić (1), Mato Krile (1), Ante Režić, Nikola Matana (1), Darko Lujo (1), Maro Roko, Ivica Stanišić (1), Boris Agatić (1), Maro Šutalo.
PASJAĆA POPOVIĆI: Antun Bušković, Zvonimir Šapro, Blaženko Radić (2), Lukša Klaić, Antonio Cvjetković (2), Ivo Bošković, Pero Opušić, Marko Smišljan, Marko Kortizija (1).
Četvrtine: 3:1, 2:2, 3:1, 1:1.