Konavoska kronika
Petak, 27.07.2012

U fantastičnom ugođaju u Cavtatu ekipa „Ja, ja i Jelenko“ iz Konavla osvojila je titulu najbolje ekipe „malih mista“ Cavtata i ovjenčala se zlatom. Ali, za njih i njihove sumještane, veselja nije bilo kraja jer su odlučile ove godine osvojiti glavnu nagradu- sanitetsko vozilo. Hoće li u tome uspjeti ili ne, morat ćemo pričekati finale!

Misterija otkrivanja naziva „Ja, ja i Jelenko“ još uvijek nije otkrivena- „Tajna je ta koja nas čini mističnima i sve do finala, znat ćemo samo mi“ otkrio nam je kapetan pobjedničke ekipe.

Svoje je vještine i nadmoć nad ostalim ekipama u Cavtatu pokazale su ekipe Maču-Piču, dok trećeplasirana ekipa Ponta, kao i drugoplasirana ekipa Vapina kroz pet igara: leteći vaterpolo, mošarka, vreće, utrka magaraca, ribarske kašete i odlučujući konop, osigurale su svoj plasman u 1/8 finala za regiju 4 u Zaton(Dubrovnik).

Ugodnih 27 Celzijevaca u zraku dodatno je mamilo na morski teren, a znak suca za početak igre unosio je nemir i uzbuđenje među natjecatelje, dok je vruća atmosfera tinjala sve do sitnih noćnih sati zahvaljujući turistima iz Francuske i Nizozemske. Uz pozitivan su šok neprestano bodrili sve ekipe te uz puno smijeha i pjesme otkrili da jedan od navijača je bio sudionik Igara bez granica! Da bi glasovno sve to izdražali, „Studena“ je baš kao naručena stigla za njih kao pravo osviježenje.

Led su, već tradicionalno, probili naši najmlađi natjecatelji na Lino Jadranskim igrama junior, a najviše sreće i spretnosti pokazala je ekipa Kamen mali iz Cavtata. Mali su pobjednici kao glavnu nagradu osvojili slatke Lino pakete generalnog sponzora Podravke.