Konavoska kronika
Utorak, 07.08.2012

Formio napokon pobijedio, domaćin pokleknuo odmah u prvom kolu, rođaci Rešetari te Toni Miljanović zabili po četiri puta

 

Počelo je Madaševo, najpolpularniji turnir u ovim krajevima čija povijest seže daleko, jako daleko a prvi pisani podaci vežu se uz 1999.godinu kada je grupa entuziasta napravila turnir neviđen na ovim prostorima, u prašini Madaševa na zemljanom terenu. Tada su se ekipe zvale na telefon, skupine su se izvlačile u Vatovića doma, igralo se sa potpuno izdušenom loptom…I tako godinu za godinom (mislim da se jednu godinu pauziralo) do 2012. kada je na Madašev Dolac spretno sretno stiglo čak 20 ekipa. „Rekord“, kaže organizator. Nećemo previše zadirat u povijest da nebi što falili, jednoga dana ćemo sjest u Sierre na piće sa Radovićem i Baćom pa ćemo sve lijepo napisati. Definitivno i Ivo Kravić, inače povjesničar bi imao što za reći po ovoj temi. Eto čim napravimo ovaj exkluzivni intervju odmah ćemo ga objaviti u Kronici. Bitno je reći da je ovogodišnji turnir već prvoga dana donio pregršt zanimljivih utakmica, poteza i odluka pa idemo redom:

 

SWODOBA 68– FRANČESKO (1:3) 4:6(slika)

Strijelci: Pero Skurić,Sebastian Matić,Mario Matić x2,Ante Rešetar x4,Perica Rešetar i Mostić

Frančesko brani naslov, te kao branitelj je otvorio turnir sa ekipom Swodobom, i pobijedio.

Skupila se „stara“ garda čilipskog futsala, Pero Skurić se nakon toliko godina vratio, Marija Matića nisam nikad vidio na Madaševu…te su pružili odličan otpor lanjskom pobjedniku. Ali kad u svojim redovima imaš Antu Rešetara koji je svojim potezima i sa 4 gola izludio protivnika onda je i lako igrati. Od Swodobe očekujemo borbu za poziciju broj 2 u skupini. U 12.minuti najzanimljivi trenutak prvog dijela utakmice; za Frančesko je u igru ušao pravi internacionalac imenom Owen Heye, podrijetlom Irac-moglo se čuti na tribinama. U 12 godina Madaševa eto prvi se put čuo i engleski jezik. Anteee svaka čast.

 

FORMIO – DVD ČILIPI  (1:0) 4:2

Strijelci: Luko Đuraš x2,Pero Klaić, Zlatko Brailo,Mario Carević,zap:Stjepan Simović.

Prijateljska utakmica između vatrogasaca i Popovićana koji su se sakupili kako se kaže „5 do podne“. Zaslužena pobjeda koja je mogla biti i uvjerljivija da nije došlo do nedopustivog opuštanja sredinom drugog dijela pri rezultatu 2:0. Prvo nam je Carević zabio za 1:2 a iza Simović iz penala poravnao rezultat. Mi smo u međuvremenu promašili prazan gol i dva penala. Ipak minutu prije kraja Zlatko Brailo petom efektno pogađa mrežu Mata Kušara za 3:2. Luko Đuraš je u zadnjim sekundama postavio konačan rezultat,4:2. Čestitke ekipi DVD Čilipi na fer i korektnoj tekmi. Sad dosta o utakmici, idemo na zanimljivije događaje... Sredinom poluvremena moja je malenkost loptu koja je trebala ići prema golu protivnika poslao u popularne Mašeške lovorike. Nebi to bio neki problem da lopta nije gore i ostala, na nekoj visini od 10tak metara!!??! Cijeli susret služba za prikupljanje lopti se trudila dokučiti loptu ali sve je ostalo samo na pokušajima. Nakon utakmice pomakli su se automobili iz okolice pa su „bočari“ i „vaterpolisti“ nastupili, i opet ništa. Na kraju je ta lopta ipak sišla sa „lovoričina“ zahvaljujući nadljuskim naporima domaćina koji su trešnjom drva ipak nekako spustili loptu. Bravo organizatori i moja isprika!!!:))

 

MIDECA – KOBRE (3:1) 6:3

Mideca sa tri igrača dolazi do vrijednih bodova protiv dobrih Kobri koje će za koju godinu harati Madaševom. U ovoj utakmici se istakao Mijo Rešetar koji bez obzira sa kojim kilogramom viška igra odlično.

 

F.C. BUGOVINA – FRANČESKO MLAĐI (1:3) 3:6

strijelci: Božo Krilanović x2,Ivo Krilanović,Toni Miljanović x4,Ante Arbanasin x2.

Na kraju dana iznenađenje; domaćini su poklekli pred odličnim mladim frančeskovcima koji su predvođeni odličnim ljevakom  Tonijem Miljanovićem došli do uvjerljive pobjede nad favoriziranim domaćinom.

Skupine i službene informacije kao i raspored možete pogledat na stranici cilipi.net.