Konavoska kronika
Utorak, 21.08.2012

SD VAPINA NA JADRANSKIM IGRAMA!

Veliki je uspjeh iza čilipskih Pećinara na ovogodišnjim Jadranskim Igram,jutros u redakciju je stigao tekst autora Iva Paškova inače jednog od osnivača sportskog društva Vapina,tekstu koji slijedi nadodat ćemo još da je Vapina imala zapažen nastup u Cavtatu te kasnije u Zatonu i Korčuli te tako izborila nastupo u pred malim ekranima u Kaštelima:

"Vapina sa osmjehom na licu napušta Jadranske igre unatoč ispadanju u polufinalu koje se održalo u Kaštel Lukšiću. U konkurenciji od četiri ekipe (Plina istočna-Ploče, Cipli dizelaši-Vranjic, Tribunj te MI, VAPINA-ČILIPI osvajamo treće mjesto.

Sadržajan vikend je iza nas. Vratili smo se sa medaljom oko vrata ali to nije bilo dovoljno da se plasiramo u finale Jadranskih igara koje će se održat na Pagu 02.09. 2012. 
Još prije desetak dana potajno smo se nadali igrama u kojima će naše plivačke i skakačke sposobnosti doći do izražaja.
Zbog  male dubine mora na rivi u Kaštelima organizator izbaciva igre koju su nam do sada najbolje išle i u kojima smo stvarali početnu prednost. 
Naši protivnici iz Ploča i Vranjica su se nakon druge igre bodovno odvojili te smo znali da ćemo ih jako teško stići budući da smo u igri konopa
bili nemoćni. Falilo nam je 200 kila da bi nekome pomrsili račune. Neki će od igrača za dogodine trebat nabacit koje kilo, neki će trebat malo smršavit, neki prestat pušit, a neki će malo više puta ići po veslo. Da je neka strelica više završila u meti umjesto u kaštelanskom zaljevu i da je kuhanje nosilo 15 bodova priča bi imala još sretniji završetak. Da smo znali da će ovako završit pošli bi na koncert Severine u Vodice. Ovako smo ostali u hostelu jer nas je zavarala generalna proba na kojoj smo osvojili drugo mjesto.
Sve u svemu jako lijepih mjesec dana je iza Vapine, četiri nastupa, četiri medalje. Hvala svim igračicama i igračima, navijačima preko malih ekrana i uživo koji su nas gromoglasno bodrili  te sponzorima. Uspjeli smo dovest kamere HTV-a na Vapinu, prezentat naše malo mjesto, ljude i običaje.
Čestitke i našim protivnicima iz Ploča i Vranjica koji su osigurali nastup u finalu. 
Vapina će nastavit ovim smjerom parodija, škeraca i šokeca jer nam je to jedini način do uspjeha.

Vidimo se dogodine :)"

još jednom iskrene čestitke od strane  ENKEL.HR