Konavoska kronika
Četvrtak, 30.08.2012

NK KONAVLJANIN u Stanovima!!!!!

U šesnaestinifinala Hrvatskog nogometnog kupa NK Konavljanin će odmjerit snage sa prvoligašem Zadrom.Vijest je to koja je jako odjeknula u konavoskim kuloarima danas tijekom dana.

Nažalost ždrijeb nije bio na strani Čilipjana,ipak neće još jedan prvoligaš pohodit Konavle jer se utakmica igra u Zadru,na Stanovima 26.09. u 15:30. U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedna utakmica,šteta. Ali i ovako nije loše,zasigurno će se mnogi navijači se zaputit u Zadar dat podršku svom klubu.

Ima i jedna zanimljivost:Konavljanin je prema kriteriju Hrvatskog nogometnog saveza 16. nositelj u Kupu (u obzir se uzimaju rezultati koje je ostvario u najmasovnijem natjecanju u posljednjih nekoliko sezona), dakle, među sastavima koji ne trebaju igrati kvalifikacije već imaju osiguran nastup među 32 najbolja sastava u kupu. To ništa ne bi bilo čudno da Konavljanin nije igrao u Županijskom kupu u kojem je poražen, a u kojem je do kraja stigao GOŠK.

Dodatni motiv igračima čilipskog trećeligaša trebao bi bit taj da ako prođu Stanove sljedeći protivnik bi trebao bit Dinamo Zagreb (!?!?!)(to sam čuo,nisam siguran).(!?!). Svakako sretno Konavljanin. Još od parova izdvajamo gostovanje Šibenika na Lapadu,gdje GOŠK ima realne šanse u daljni prolaz sa obzirom sa situaciju koja vlada na Šubićevcu.