Konavoska kronika
Utorak, 04.09.2012

Vijesti iz Agroturizam Konavle!!!!!!

Predstavnici udruge Agroturizam Konavle boravili su proteklog vikenda u Baranji, na manifestaciji Pudarina koja se održavala na vinskim putima Martinovog brda.

Baranja je ovom manifestacijom potvrdila svoju izvrsnost u razvoju ruralnog turizma, odnosno izniman interes koji izaziva kao izletišna destinacija za goste iz središnjeg dijela Hrvatske, kao i goste iz susjednih zemalja.

Suradnja Istre, Konavala i Baranje, triju destinacija ruralnog turizma Hrvatske koje se pozicioniraju kao destinacije izvrsnosti, započela je još od unatrag nekoliko godina, a nastavila se IsKonBar festivalom koji se održao protekle godine u sklopu manifestacije Mirisi Božića u Konavlima.

Udruga Agroturizam Konavle svoj dolazak  u Baranju iskoristila je za promociju Konavala, prezentiravši posjetiteljima ove vrijedne manifestacije svoje autohtone proizvode i promotivne materijale.

Također, Agroturizma Konavle je u svrhu organizacije edukacijskog izleta koji će tradicionalno uslijediti u studenom, u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje i Turističkom zajednicom Grada Siska prethodno obišao Ekoetno selo Strug u Lonjskom polju, kao i preostale agroturizme u Sisačko-moslovačkoj županiji.