Konavoska kronika
Petak, 07.12.2012

Tradicionalne godišnje nagrade Simply the best za inventivnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice, koje već četvrtu godinu za redom zajednički dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i redakcija magazina Way to Croatia dodijeljene su jučer za 2012. godinu, na prigodnoj svečanosti u okviru poslovno turističke burze PUT u Valamar Diamant hotelu u Poreču.

Nagrade, kristalne statue i Priznanja s našeg područja primili su u kategoriji turizam u prirodi i ruralnom području Udruga Agroturizam Konavle – za oblikovanje i razvoj ruralnog turizma i turističke ponude Konavla sukladno principima održivog i odgovornog turizma, oblikovanje kreativnih turističkih sadržaja ( Mirisi Božića, biciklistička tura 100 km kroz Konavle, pohod na Sniježnicu, Vinska cesta...) čime je stvoren novi turistički proizvod, a Konavle su se pozicionirale kao novo i atraktivno hrvatsko odredište ruralnog turizma.

U kategoriji agencijskih programa nagrađena je agencija Gulliver travel za oblikovanje izleta „Turističkim vlakom kroz konavovske vinograde“ koji predstavlja novost u izletničkoj ponudi dubrovačkog područja, a svojom kontinuiranom realizacijom broj posjetitelja već je u drugoj godini povećan za više od 1.000 i bilježi porast od gotovo 250 posto čime izravno utječe na daljnji razvoj ponude i turističkih sadržaja Konavla. Nagrade su dobitnicima uručili Željko Trezner, direktor UHPA-e, i Borislav Šimenc, glavni urednik Magazina Way to Croatia. Ovo priznanje, navode iz udruge Agroturizam Konavle, potvrđuje da ostvaruju svoju viziju o Konavlima kao destinaciji izvrsnosti u ruralnom turizmu odmah uz Istru i Baranju, zahvaljujući velikom i predanom doprinosu svih članova i poduzetnika u ruralnom turizmu Konavala.

Agroturizmu Konavle je ovo drugo veliko priznanje nakon prošlogodišnje Zlatne povelje za manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima, koja će se ove godine održati od 23. do 30. prosinca.