Konavoska kronika
Utorak, 21.05.2013

Diklić sjajan !!!!!!!

vijest i sliku prenosi dubrovački.hr...

Pliva tri puta tjedno, biciklu vozi pet puta tjedno, a samo jedan dan u tjednu prođe mu bez trčanja. U sedam dana iza njega su desetci preplivanih kilometara, gotovo 100 kilometara trčanja te 500 kilometara vožnje biciklom.

Jakša Diklić, 23-godišnji triatlonac iz Konavala, točnije iz Močića, oduševljava sve svojim radom, upornošću. Nakon nekoliko mjeseci priprema, tijekom zimskih mjeseci po kiši i hladnoći, Diklić se spremio te nastupio ove nedjelje u Barceloni u seriji 70.3, Half Ironmanu gdje je zauzeo drugo mjesto u svojoj kategoriji, a 41. mjesto u ukupnom poretku.

- Solidan početak sezone. Staza je bila jako teška. Puhao je jaki vjetar u prsa. Zatim, izgubio sam 7 do 8 minuta u vožnji biciklom zbog kvara na mjenjaču. Morao sam kočiti na nizbrdicama i po ravnom – napisao je Diklić, koji je problema s biciklom imao i tijekom zadnjeg treninga. Tada mu je pukla guma.

Diklić je u Barceloni prvo imao zadatak isplivati 1,9 kilometara, potom je na bicikli odvozio 90 kilometara te na kraju istrčao malo više od 21 kilometra.

- Mogao sam još puno bolje – dodao je nakon nastupa dok je uoči puta u Barcelonu, prvu trku nove sezone poželio biti što bliže elitnim triatloncima.

- Za veće stvari treba barem još 5-6 godina teškog rada. Međutim, mislim kako sam na dobrom putu – istaknuo je Diklić, bivši vaterpolist te košarkaš, a posljednje četiri godine triatlonac, koji je prije dvije godine skrenuo pozornost na sebe. Tada je bio prvi Hrvat koji se uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Half Ironmanu, koje se održalo u rujnu 2011. u Las Vegasu, a na kojem je triatlonac iz Konavala zauzeo 28. mjesto u kategoriji natjecatelja do 24 godine te 402. mjesto u ukupnom poretku među 1800 natjecatelja sa svih kontinenata.