Konavoska kronika
Četvrtak, 23.05.2013

"Trebali bi se više veselit oko nekih manjih stvari , život je film , a Bog mu je napisao scenari...Stihovi su ovo iza kojih stoji 17 - godišnjak Mihael Klaić koji svojim repom posljednjih godina oduševljava svoje vršnjake i one nešto starije koji su ga imali priliku čuti na koncertima u sklopu Foruma mladih. Ovaj mladić iz Popovića u svojim tekstovima progovara o pobačaju, modernom dobu, moralu, sreći, a njegova razmišljanja nevjerojatno su zrela i rijetko koga ostavljaju ravnodušnima. Štoviše, njegov rep ledi krv u žilama.

Optimistično u svojim pjesmama i po statusima na fejsu poručuje ovaj maturant Ekonomske i trgovačke škole u Dubrovniku koji stihovima kaže: "Prije je bilo bolje lako je za primjetit". Prilikom intervjua ne zaboravlja zahvaliti svojoj školi bez koje, priča, ne bi toliko puno nastupao, a koja ga je, prepoznavši njegov talent, i poslala na Školu govorništva gdje je završio tri stupnja.

- Bilo je to odlično iskustvo, dosta se toga nauči o javnim nastupima i rješavanju treme. Škola mi je puno pomogla u ostvarenju nastupa. Jedne godine u sklopu Škole govorništva održan je Supertalent na kojem sam repao s prijateljem Ivanom Perićem, a s pjesmom Sretan odnijeli smo i prvo mjesto, prisjetio se Mihael koji repa od svoje šeste godine.

- Slušam rep od objave prvog albuma Eda Maajke 2002. Imao sam tad oko šest godina i tu je sve počelo. Svidjela mi se glazba, brzo nabrajanje, prepričava Mihael koji je svoju prvu pjesmu napisao u šestom razredu osnovne škole. Ime pjesme ne želi otkriti jer je, kaže, tada bio u nekom drugom điru, gangsteri 50 - cent, a danas je to prerastao. Do sada je napisao 50-ak pjesama, a kako je on rastao, mijenjale su se i teme koje su ga zaokupljale. Danas, priča, najviše inspiracije pronalazi u svojim prijateljima koji su, ističe, njegova najveća podrška.

izvor:dubrovački.hr

opširnije u sljedećem broju dubrovačkog vjesnika(Moskar)!!!!