Konavoska kronika
Srijeda, 04.06.2014

spašen Konavljanin!?!

izvor:dubrovački.hr

Kraj suradnje Nogometnog kluba Rijeka i Nogometnog kluba Pomorac dobio je epilog na sastanku Izvršnog odbora kostrenskog kluba održanog u utorak. Nakon što je Rijeka odustala od jednostrane suradnje, predsjednik Pomorca Vedran Tićac i članovi uprave podnijeli su neopozive ostavke.

Uprava u ostavci oglasila se priopćenjem za javnost: 'Dana 3. lipnja 2014. godine na sjednici lzvršnog odbora Nogometni klub Pomorac Kostrena, predsjednik te svi članovi lzvršnog odbora dali su neopozive ostavke. Izvršni odbor je zaključio da su primarni ciljevi ostvareni i to: ostanak u Drugoj HNL i dobivanje licence za nastupanje u Drugoj HNL u sezoni 2014/15., te nestvaranje novih dugova. Dubinskom analizom poslovanja utvrđena je visina zatečenih dugova u iznosu od 2.100.000 kuna za koje sadašnji lzvršni odbor nema mogućnosti saniranja. Žurno se priprema izvanredna izborna Skupština Nogometnog kluba Pomorac'.

Što će se događati s Pomorcem idućih tjedana teško je predvidjeti, prognoze nisu dobre. Predsjednik i članovi uprave prvi su pobjegli s broda koji tone, sudbina kluba sada ovisi isključivo o političkoj volji načelnice Kostrene Mirele Marunić i vladajuće koalicije.

Što se Nogometnog kluba Rijeke tiče, savjest predsjednika Damira Miškovića blista od čistoće! Mišković u protekle dvije godine u Kostreni nije pronašao iskreno zainteresiranog partnera za suradnju od koje su koristi mogli imati Pomorac i Općina Kostrena – piše sport.com.

Ukoliko Pomorac odustane od nastupa u Drugoj hrvatskoj ligi, a o čemu se uvelike govori, to će značiti ostanak Solina među drugoligašima, ali i Konavljanina među trećeligašima.

U Čilipima, kao i u Solinu, već danima prate što se događa u Kostreni. Međutim, bez komentara su. Čekaju 15. lipnja, datum koji se spominje kao krajni rok kada bi se Pomorac morao izjasniti hoće li i iduće sezone igrati u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi ili će preseliti u niži rang.