Konavoska kronika
Utorak, 01.08.2017

Pasjača Popovići

16.30 sati: Kokoti - Pasjača Popovići

17.10 sati: Lozica - Betula Danče

18 sati: FUN H2O Mlini - Luka Čilipi

18.50 sati: Elita - Kolorina

Evo naputka za one iz Grada: Kako do Pasjače? Tko ide iz pravca Grada zna kako do Benzinske pumpe Čilipi. Nekih 500 metara dalje, na svakom raskrižju, bit će putokaz. Tko zna kako do Popovića, još bolje. Uglavnom, ekipa s Pasjače će sve označit da ne možete falit.
- Tko zna doć na Luku Čilipi, znat će i do Pasjače. Ne skreće u Čilipima, donjim putem, već nastavlja pravo, još tri kilometra. Potom u Popovićima desno - reći će ekipa s Pasjače.
Zatim, za sve je parking osiguran kod igrališta Nogometnog kluba Enkel. Potom, se ide dalje pješke. Izračunala je ekipa s Pasjače da za to treba sedam minuta.
Kome bude teško se skalat, a potom se vratit natrag, neka ne njorga jer je ekipa s Pasjače u zadnja dva dana od jutra do mraka išla non stop gore dole, nosila stvari, stolove, klupe, agregat, sve kako bi ekipe imale gdje sjest, počastit se i osjećat ugodno.
Još su trebali dovuć teren i bare. Teren im je posudila Lukovica, bare Kamen mali. Prvo su išli u Plat po teren, pa ga nosili dole. Zatim po bare u Cavtat, ukrcaj ih na brod i dovezi ih na Pasjaču. I onda veži teren, dricaj sve.
Zadnji put je teren bio 2009. kad su igrali Pasjača i Molunat. Bila je dole i Luka Čilipi. Međutim, nevrijeme je nakon toga odnijelo bare i teren. Znaju reć u Popovićima kako sad na njihovim barama igraju Talijani. Sad, nakon osam godina, sve je spremno za nove utakmice.
Iako je nekima teško ići gore dole praznih ruku, a ne noseći klupe, stolove, agregat, teren..., nitko od ekipe s Pasjače nije odustao. Više ih brine kakvo će u utorak biti more, nego to što će sve što su snijeli trebat vratit natrag. Da, što ako se bude pjenilo? Rezervni teren je Mokošica (kod Vapora). Nadamo se kako nemirno more neće uništiti silan trud ekipe s Pasjače,