Konavoska kronika
Četvrtak, 31.08.2017

Nakon što je nekidan napustio Square, Filip Arkulin bio je meta nekolicine klubova. Naposljetku, osamnaestogodišnji konavljanin u sljedećim će danima biti promoviran u novog Alumnusovog vratara.

„Prvotno sam trebao otići u Futsal Dinamo, ali u međuvremenu su me kontaktirali Alumnusovi operativci i predstavili mi klupsku viziju budućnosti. Svi znaju da su ljudi iz Futsal Dinama moji veliki prijatelji, no trenutačno smatram kako je odlazak u Alumnus bolja opcija za nastavak moje karijere”, prosudio je Filip Arkulin i navijačima zagrebačkog kluba poslao jasnu poruku:

„Alumnus će u meni dobiti vrhunskog sportaša željnog napretka i dokazivanja te pravog prijatelja i izvan terena.”

Perspektivni čuvar mreže u Squareu proveo je tri godine. Iz petnih se žila postepeno htio domoći klupske ‘jedinice’, no snovi su netragom nestali.

„Razlog mojeg odlaska leži u neprestanoj želji za napretkom koja je iz nekih razloga, nažalost, bila nemoguća. U dubrovačkom je klubu bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka. Svakako bih izdvojio ljudske i sportske veličine Mata Cvjetkovića, Antuna Bačića te omladinski voditeljski dvojac Mateo Delić – Marijo Puljić. Ružne trenutke ne bih komentirao jer nisu vrijedni spomena”, kazao je Filip Arkulin koji se uspješno opravio od jednogodišnje ozljede prouzrokovane rupturom prednjeg križnog ligamenta i oštećenjem medijalnog meniska.