Konavoska kronika
Četvrtak, 11.07.2019

U tijeku su prijave za nastup u 36. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2019., koje se primaju do srijede, 17. srpnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy).

Kvalifikacije će početi ne prije subote, 20. srpnja. Glavni turnir bi trebao početi u subotu, 3. kolovoza, dok bi se finale u Portu trebalo igrati u subotu, 17. kolovoza (rezervni termini su nedjelja, 18. srpnja i utorak, 20. kolovoza).

Ždrijeb će se održati u četvrtak, 18. srpnja (naknadno će biti određeno mjesto i vrijeme). U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto. U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima sedam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih devet mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija.