Konavoska kronika
Srijeda, 31.07.2019

Naša sumještanka, dvadesetogodišnja Nina Đivanović, nalazi se u Zagrebu na dugotrajnoj rehabilitaciji nakon prometne nezgode koja se dogodila 20. travnja 2019. u Ljutoj u Konavlima. Prilikom nesreće Nina je ozlijedila leđnu moždinu.

Nakon hitne intervencije i operacije u Zagrebu Nina je provela dva mjeseca na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama. Liječenje nastavlja u Poliklinici Glavić gdje joj predstoji fizikalna i robotska rehabilitacija kako bi se njezino zdravstveno stanje popravilo.

Osim visokih troškova sofisticirane rehabilitacije koja u ovom trenutku jedina daje nadu za poboljšanje Nininog zdravstvenog stanja, obitelj je primorana obaviti nužne preinake Nininog životnog prostora u obiteljskoj kući u Ljutoj te nabaviti skupu opremu za osobe s invaliditetom. Ukupnim troškovima treba pribrojati i smještaj roditelja/njegovatelja u Zagrebu za vrijeme rehabilitacije kako bi Nini bili od pomoći koja joj je u ovom trenutku neophodna.

Nina je cijelo ovo vrijeme potpuno svjesna situacije u kojoj se nalazi i puna optimizma, nade i volje za ustrajnu borbu koja joj predstoji kako bi njeno zdravstveno stanje što više napredovalo, kako bi završila fakultet i što samostalnije i kvalitetnije nastavila život.

Dosadašnje liječenje i rehabilitacija financirani su sredstvima HZZO-a uz značajne troškove koje je snosila Ninina obitelj, a za nastavak oporavka samo do kraja 2019. godine očekuju se ukupni troškovi u iznosu od 535.000,00 kuna za što obitelj treba dodatnu financijsku pomoć.

Incijativu za prikupljanje donacija „Zajedno za Ninu“ pokrenule su organizacije: Udruga Agroturizam Konavle, MNK Ljuta, KUD Stjepan Radić i Fb grupa Srcem za Konavle, a svakodnevno se priključuju i druge organizacije i udruženja tako da su u Odboru inicijative i predstavnici Općine Konavle, Moto kluba Dvije rote, Društva Naša djeca Gruda, Javne vatrogasne postrojbe Konavle, Čistoće i zelenila Konavle te Konavoskog komunalnog društva.

Odbor će u narednom vremenu provoditi kampanju i koordinirati aktivnosti kako bi se osigurala potrebna financijska sredstva.

Stoga Vas molimo da se uključite u akciju i svojom donacijom pridonesete Nininom oporavku. Uplatu možete izvršiti na žiro račun Marije Nikolete Nine Đivanović: HR1623400093112324772 s posebnom naznakom „Donacije“.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo i pozivamo Vas da dođete i na najavljene događaje koje će se provoditi u okviru kampanje „Zajedno za Ninu“.

Odbor inicijative „Zajedno za Ninu“